Bram voor de groep: Hiemstra & De Vries ‘uit de bubbel’ met PAX, Land Life Company en Yets Foundation

Het is een veelgebruikte term: ‘de bubbel’. De neiging om je in omgevingen te bewegen met gelijkgestemden. De hoop was misschien dat dit na de ontzuiling minder zou zijn en in zekere zin is dat ook zo. Zo betoogt Joris Luyendijk in dit prachtige college dat we steeds meer zicht hebben buiten onze eigen bubbel. Daarentegen twijfel ik of dat zicht op andere bubbels ook tot meer begrip voor en contact tussen mensen uit verschillende bubbels stimuleert. Zo krijgen we op Netflix steeds meer onze eigen voorkeuren voorgeschoteld, hebben we ‘gepersonaliseerde’ reclames en worden zelfs de zoekresultaten toegespitst op de zoeker. Het leven in onze eigen bubbel wordt ons dan ook erg makkelijk en comfortabel gemaakt.  

 
Des te meer reden om zelf af en toe een poging te doen uit de eigen bubbel te treden. Dat deden we onlangs met de Hiemstra & De Vries-collega’s. Dat is ook zo’n prettige en comfortabele bubbel waarin we met elkaar samen zitten. We gingen langs bij PAX, Yets Foundation, en Land Life Company. Alle drie zijn het organisaties die aan andere dingen werken dan wij en die we als Hiemstra & De Vries normaal niet snel tegenkomen in wat we doen in ons werk en op de plekken waar we dat doen. Andersom komen zij ons ook niet tegen. We rekenden dan ook op een win-win: ook voor PAX, Yets Foundation en Land Life Company moest ons bezoek natuurlijk leuk, interessant en relevant zijn. Dat was het, zo bleek uit de reacties tijdens en na deze uit je bubbel-sessie. ‘Misschien moeten ook wij vaker uit onze bubbel’, klonk het bijvoorbeeld.  
 
PAX 

PAX

PAX (Utrecht) is een Nederlandse vredesorganisatie die werkt aan vrede in (post)conflictgebieden. Hier hadden we het bijvoorbeeld met elkaar (een groep met Hiemstra & De Vries-collega’s en een groep PAX’ers) over hoe je partners bij verandertrajecten betrekt en keken we naar hoe je mensen in beweging zet en houdt (ook als je er zelf niet meer bent). In het programma was veel ruimte om elkaar te leren kennen en samen te reflecteren op elkaars dagelijks werk. 
 
LandLifeCompany

Land Life Company 

Land Life Company (Amsterdam) werkt aan (her)bebossing van uitgeputte grond op de wereld. Het is een organisatie met bevlogen medewerkers en een mooie groeiambitie. Wat doet dat met een bedrijf wat betekent dit voor de manier waarop je bent georganiseerd en hoe je met elkaar samenwerkt? Langs zulke vragen koppelden we onze praktijk aan die van Land Life Company. 
 
YETS 

Yets Foundation

Yets Foundation (Vlaardingen) zet basketbalcoaches in om kwetsbare jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling en te begeleiden naar een positieve rol in hun gemeenschap. Wat betekent dit voor de verwachtingen bij de coaches? Waar begint en eindigt hun verantwoordelijkheid? Hoe organiseer je dat met elkaar? Daar gingen we met elkaar wat dieper op in nadat we kennisgemaakt hadden met elkaar en onze praktijk bij elkaar introduceerden. 
 
Het is leuk en verfrissend om zoiets te doen. Wat erg hielp was dat we vooraf veel aandacht besteedden aan het programma voor de drie bezoeken en op welke onderwerpen we met elkaar door gingen praten. Om te voorkomen dat het een soort schoolreis-ervaring werd. Tja dan kun je zeggen wat we het uiteindelijk hadden over onderwerpen (gerelateerd aan organisatieontwikkeling) die weer in onze bubbel liggen. Toch maakte dat wel dat beide kanten er ook iets praktisch mee konden. Al ben ik nu meteen ook al erg benieuwd naar het effect van een organisatie of groep mensen bezoeken die in een bubbel zitten die ons doen en denken letterlijk en figuurlijk nog meer op zijn kop zet. 
 
Het beviel ons in ieder geval, dat ‘ontbubbelen’. We gaan er dus graag mee door. Bovendien kan deze methode natuurlijk ook interessante aanknopingspunten bieden voor de praktijk in opdrachten die we doen. Heb je zelf ervaring met uit je bubbel gaan? Benieuwd naar de achtergronden? Eens doorpraten over hoe we dit met elkaar deden? Neem dan contact met me op