Start leertraject ‘Leiderschap in maatschappelijke opgaven’ - (April 2019)

Hiemstra & De Vries biedt een leertraject ‘Leiderschap in maatschappelijke opgaven’ aan die is bedoeld voor leidinggevenden, managers, programmamanagers en (andere) opgavetrekkers in het publieke domein. Het programma begint in april 2019. Er is ruimte voor 14 deelnemers. Het programma, de opzet en de inschrijving van het leertraject vind je hier. 

 

Nieuw houvast 

“In ons werk merken we de behoefte aan nieuw leiderschap in maatschappelijke opgaven. Wat leiderschap vroeger betekende, volstaat niet meer. De samenleving, opgaven en betrokkenen veranderen voortdurend. Systemen om te bepalen of we wel genoeg resultaat boeken en die ons verzekeren dat we op de goede weg zijn, bereikten hun houdbaarheidsdatum. De tijd van systemen is voorbij. Wat komt daarvoor in de plaats? Daar wordt het beroep op leiders persoonlijk. Zij zijn daarmee aan de slag”, vertelt Pol van Tuijl over de context waarin dit leertraject tot stand kwam. “Dat persoonlijke, daarin zit de crux. Leiderschap betekent dan in jezelf en om je heen voortdurend nieuw houvast zoeken en bieden. Vanuit kalmte en inzicht. In ons leertraject staat die persoonlijke zoektocht van leiders naar nieuw houvast daarom centraal”. 
 

Verbinding 

Collega Isabel Lutz is de initiatiefneemster en ontwerpster van het programma voor het leertraject. “In zes bijeenkomsten en via vier intervisiesessies begeleiden we deelnemers komend voorjaar in hun zoektocht naar het beste van hun leiderschap. Deelnemers in het leertraject leren zichzelf en elkaar dan ook goed kennen. Met collega’s en andere vakgenoten als trainer is er tijd en aandacht voor thema’s als sturing op resultaten, het krachtige gesprek, wendbaarheid, teampresteren en talentontwikkeling. In het programma is er met met het oog op de dagelijkse praktijk bovendien ruimte voor inzichten, ervaringen, uitwisselingen, reflectie en - vooral - oefening door te doen. Tijdens de leergang zien we hoe sterke leiders zich ontwikkelen in verbinding met zichzelf, hun organisatie en de samenleving”, licht Isabel Lutz het programma toe van het leertraject Leiderschap in maatschappelijke opgaven. Bij het verzorgen van dit leertraject, trekken ook collega’s als Ralph HanekampNienke Jansen, Ernelies Plant en Elsbeth Vogel op met Pol en Isabel.  
 
Benieuwd wat we doen op het gebied van leren & ontwikkelen? Meer informatie over het leertraject 'Leiderschap in maatschappelijke opgaven' of direct inschrijvenNeem contact met ons op.