Koers 2018 – Samenwerking verbeteren: belangen op tafel

Samenwerken, iedereen doet het. Als competentie wordt samenwerken steeds belangrijker voor (beleids-)medewerkers, managers, directeuren en bestuurders. Of het nu gaat over het onderwijs, de Omgevingswet of het sociaal domein, alle organisaties en hun medewerkers werken steeds vaker samen in en aan maatschappelijke opgaven. Niet altijd tot ieders tevredenheid, samenwerking staat regelmatig ter discussie. ‘De samenwerking moet beter’, horen we vaak. Samenwerking verbeteren? Belangen op tafel!


In deze sessie gingen we aan de slag met belangen. In samenwerking worden belangen vaak niet uitgesproken. We houden ons eigen belang voor onszelf en kennen het belang van onze partners in samenwerking niet. In deze sessie onderzochten we samen hoe je onderscheid maakt tussen het belang van jouw organisatie en je eigen belang. Daarnaast oefenden we hoe je het belang van je partners kunt achterhalen en bespreekbaar kunt maken. 

 

Deze sessie was onderdeel van Koers 2018, het festival over het slim en toekomstbestendig organiseren van publieke organisaties en maatschappelijke vraagstukken. We 'vierden' Koers 2018 met iedereen die werkt aan verbetering van zijn of haar organisatie, dat gaat van directeur tot programmamanager tot adviseur. Iets delen met ons over Koers 2018? Neem dan contact op via koers2018@hiemstraendevries.nl

 

Bekijk hier de presentatie. Bekijk hier het canvas.