Succesvol leren & ontwikkelen: voldoende aandacht voor focus, motivatie, oefening en omgeving

Met verschillende publieke organisaties werken we aan leren & ontwikkelen, belangrijk in elke organisatie in ontwikkeling. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling of leiderschap, voldoende aandacht voor focus, motivatie, oefening en omgeving maakt succesvol leren & ontwikkelen (mede) mogelijk.

 

Focus

Feit: ons brein laat maar 4% van alle aangeboden prikkels door. Laten we daarom in organisaties inzoomen op de vraagstukken die nu actueel zijn en dat wat we aanstippen ‘raak’ is. Denk in leren & ontwikkelen aan gerichte informatie (type leerervaringen) die we op verschillende manieren aanbieden aan de organisatie, het team en het individu.
 

Motivatie

Feit: ons brein neemt het liefst de bekende weg. Het volgen van andere, nieuwe routes in ons brein vraagt verleiding en kost moeite. Toch zijn nieuwe routes nodig. Motivatie is hierin cruciaal. Daarom maken we met onze opdrachtgevers in leren & ontwikkelen het 'wenkend perspectief' concreet voorstelbaar. Zo verbinden we het perspectief van de organisatie aan het perspectief van het individu. Alleen zo, met voldoende persoonlijke motivatie, worden nieuwe routes in ons brein op den duur 'de bekende weg'.
 

Oefening

Feit: duurzame verandering in denken en handelen bouwt zich via 'oefening baart kunst 'op in ongeveer zes weken. In ons hele aanbod in leren & ontwikkelen staan die zes weken als tijdsperiode en 'oefening baart kunst' centraal.
 

Omgeving

Feit: ons leervermogen vraagt veel energie van ons brein en een ‘voedende’ omgeving draagt hier positief aan bij. Laten we daarom voor leren & ontwikkelen de optimale omgeving kiezen en gebruiken. Dat is een sfeervolle omgeving met voldoende licht, zuurstof, beweegruimte en gezonde voeding. Op de aanwezigheid van die voorwaarden toetsen we (externe) locaties voor leren & ontwikkelen en adviseren we onze opdrachtgevers.
 
Benieuwd hoe we kijken naar leren & ontwikkelen? Hoe we dit met publieke organisaties werkbaar maken in de praktijk? Voorbeelden delen van focus, motivatie, oefening en omgeving in de praktijk? Neem dan contact met ons op.