Vacature bij Hiemstra & De Vries: Stage (najaar 2018)

Vanuit Utrecht werkt Hiemstra & De Vries met publieke organisaties aan betere prestaties in maatschappelijke vraagstukken. Elk half jaar hebben we ruimte voor twee stagiair(e)s die ons tussen de drie en zes maanden ondersteunen. Dat kan in een stage bij Hiemstra & De Vries op drie manieren: stage op basis van advies, stage op basis van onderzoek en stage op basis van een combinatie van advies en onderzoek. Iets voor jou dit najaar?  

Advies

Je wilt het vak van organisatieadviseur leren kennen in de praktijk. Onze adviseurs zorgen dat je meewerkt met uiteenlopende projecten in publieke organisaties die werken aan maatschappelijke vraagstukken.

Onderzoek

Je wilt de organisatieadviespraktijk gebruiken voor jouw (afstudeer)onderzoek. We gaan binnen jouw voorkeursthema’s samen op zoek naar een passende onderzoeksvraag op het snijvlak van jouw interesse en onze praktijk.

Combinatie advies en onderzoek

Je wilt tijdens je (afstudeer)onderzoek graag meelopen in de organisatieadviespraktijk en hier tegelijkertijd onderzoek doen. Daar staan we uiteraard ook voor open. 

Wie ben jij?

We zoeken elk half jaar twee stagiaires van het type ‘intelligente doener’. Je hebt een goed beeld van wat je wilt en je bent in de eindfase van je universitaire bachelor of master. Wij hechten minder waarde aan jouw studieachtergrond. Belangrijker vinden we wie jij bent en wat jou drijft! Je bent in elk geval gemotiveerd en gedreven om het vak als organisatieadviseur te leren kennen. Je bent sociaal en neemt initiatief. Je bent maatschappelijk betrokken en zet je graag in voor maatschappelijke vraagstukken en publieke organisaties. Dat zien we terug op je cv. Naast dat je zelfstandig kunt werken, zie je teamwork als een goede manier om tot concrete en werkbare oplossingen te komen.

Wie zijn wij?

Hiemstra & De Vries is een dynamisch bedrijf in Utrecht met een informele cultuur waar je als stagiair(e) met gezellige collega’s samenwerkt aan mooie opdrachten. We zijn met ongeveer 50 en bestaan 15 jaar in 2019. We verwachten dat je openstaat voor reflectie en dat je ook anderen helpt in hun ontwikkeling. Je bent bovendien niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken, een sessie uit te werken of wat in de kantoorhuishouding te doen. We beloven je dat je bij ons zult leren. Daar besteden we veel aandacht aan. Leren doen wij in het werk, met elkaar samen. Dankzij ons introductieprogramma, een stagebegeleider en een vaste koppeling aan een aantal adviseurs maken nieuwe stagiairs meteen een vliegende start. Wij zorgen voor een marktconforme stagevergoeding, reiskostenvergoeding, een leen-laptop en (flexibele) werkplek.

We zijn benieuwd of jij die slimme en sociale stagiair(e) bent die wij zoeken! Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur dan je cv en motivatie naar jelly.vanderweerd@hiemstraendevries.nl. Wil jij alvast sparren over jouw voorkeursthema voor je scriptie? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Jelly van de Weerd of vraag onze huidige stagiairs Kirsten (kirsten.wabeke@hiemstraendevries.nl) en Sharon (sharon.matthijsse@hiemstraendevries.nl) naar hun ervaringen en tips.