Op locatie: congres VNG Realisatie 'Back to the future - samen organiseren, samen realiseren'

Vandaag stond DeFabrique (evenementlocatie in Maarssen bij Utrecht) in het teken van het congres ‘Back to the future - samen organiseren, samen realiseren’, georganiseerd door VNG Realisatie (voorheen KING). Zo’n 1.500 geïnteresseerden die werken bij of met gemeenten bezochten het congres. Zij bezochten verschillende sessies, presentaties, pitches, discussies en stands met verschillende deskundigen. Frans Jorna (Hiemstra & De Vries) vervulde net als een delegatie van Ynformed een inhoudelijke rol op het congres van VNG Realisatie.

Dataeconomie

Frans Jorna (Hiemstra & De Vries) was samen met Chris Batist (Taskforce VNG/Gemeente Den Haag) uitgenodigd om te spreken in de sessie ‘Data economie, samen werken aan maatschappelijke prestaties’. Onder leiding van Maike Popma (VNG) gaven zij hun kijk op data en de publieke rol van gemeenten.

Ynformed

Op het congres was ook Ynformed vertegenwoordigd. Zij waren door VNG Realisatie uitgenodigd om bezoekers over thema’s in datascience in het publieke domein te laten nadenken. Dankzij de verschillende ‘grondplaten’ konden geïnteresseerde congresbezoekers letterlijk en figuurlijk ‘hun startpunt bepalen, hun route schetsen en stappen zetten in datascience’.

Benieuwd naar de ervaringen, ontmoetingen en ‘ons verhaal’ op het gebied van de gemeente(-organisatie) van de toekomst? Of horen praten over de Investeringsagenda - Collegeperiode 2018-2022: Als slimme(re) gemeente aan de slag met data en digitale innovatie? Neem dan contact met ons op.