Ilse Hofland en Joscha de Vries schreven 'Gevangen in democratie – hoe ingesleten gewoontes het politieke bestuur lamleggen'

Onlangs verscheen bij S2 Uitgevers  Gevangen in democratie – hoe ingesleten gewoontes het politieke bestuur lamleggen. Een bijzonder boek over wat er mis is met het politiek bestuurlijk systeem in Nederland, hoe dat komt en wat nodig is om echt te besturen. ‘Hiemstra & De Vries-grondlegster' Joscha De Vries schreef Gevangen in democratie – hoe ingesleten gewoontes het politieke bestuur lamleggen samen met ‘Hiemstra & De Vries-alumnus’ Ilse Hofland. Beiden kennen de wereld van openbaar bestuur goed.

Gevangenschap en bevrijding

Voor het boek interviewden Joscha de Vries en Ilse Hofland veel verschillende mensen die een rol hebben in het bestuurlijk systeem. Ze spraken bijvoorbeeld raadsleden, wethouders, ambtenaren en journalisten. Dit gaf een duidelijk beeld van hoe en waarom zij handelen zoals ze doen. En wat maakt dat ze in een systeem blijven hangen dat niet werkt. Hoog tijd om ons te bevrijden van de knellende ketens die het openbaar bestuur op lokaal en landelijk niveau lamleggen, vinden Joscha en Ilse. Met Gevangen in democratie – hoe ingesleten gewoontes het politieke bestuur lamleggen geven zij een aanzet voor die bevrijding.

Meer informatie

Het boek Gevangen in democratie – hoe ingesleten gewoontes het politieke bestuur lamleggen wordt officieel gepresenteerd op vrijdag 13 april en is inmiddels ook verkrijgbaar via de auteurs en de (online) boekhandel. Bij Hiemstra & De Vries in Utrecht ligt het boek daarom al op verschillende plekken. Benieuwd naar het boek, de boekpresentatie, de achtergronden of de auteurs? Neem dan contact met op met de auteurs.