Frans Jorna wordt directeur Digitale Stad en Innovatie in Almere

Deze week werd bekend dat Frans Jorna directeur Digitale Stad en Innovatie wordt voor gemeente Almere. De gemeenteraad van Almere stemde op dinsdag 6 maart officieel in met zijn benoeming. De aanvaarding van die functie betekent voor Frans Jorna een afscheid van Hiemstra & De Vries, waar hij sinds begin 2016 werkte.

Vanuit Hiemstra & De Vries heeft Frans de afgelopen jaren vanuit diverse rollen, op mooie momenten en op verschillende plekken bijgedragen aan slimme(re) gemeenten vanuit het principe van ‘smart organiseren’. Zo was hij bijvoorbeeld op interim-basis vanuit Hiemstra & De Vries kwartiermaker/themadirecteur Slimme Stad in gemeente Utrecht. Onlangs legde Frans samen met collega’s Bertram van der Wal, Johanna Kolk (Hiemstra & De Vries) en Wouter van der Bij (Ynformed) de laatste hand aan de Investeringsagenda - Collegeperiode 2018-2022: Als slimme(re) gemeente aan de slag met data en digitale innovatie.

Frans lichtte onlangs zijn collega’s en vandaag zijn netwerk in over de overstap. De komende tijd wordt duidelijk hoe en wanneer Frans precies zijn werkzaamheden voor Hiemstra & De Vries afrondt.