Investeringsagenda - Collegeperiode 2018-2022: Als slimme(re) gemeente aan de slag met data en digitale innovatie

Het is na de verkiezingen op 21 maart aan de nieuwe colleges om te bepalen waar ze als gemeente in 2022 willen staan, hoe de accenten komen te liggen en welke maatschappelijke opgaven prioriteit krijgen. Wie als slimme(re) gemeente de kracht van data en digitale innovatie wil benutten, doet er slim aan om in de nieuwe collegeperiode structureel te investeren in het ontwikkelen van slimme oplossingen voor maatschappelijke opgaven in de nieuwe digitale werkelijkheid.

De afgelopen periode hebben we bij Hiemstra & De Vries en Ynformed met verschillende betrokken publieke organisaties en gemeenten gesproken over de uitdagingen en oplossingen om als slimme(re) gemeente aan de slag te gaan met data en digitale innovatie. Dit leverde een schat aan informatie op. Op basis van de gesprekken, wensen en ervaringen in ‘het veld’ delen we in deze investeringsagenda een eerste routeschets met investeringsstappen op weg naar slimme(re) gemeenteorganisaties in de collegeperiode 2018-2022:

1. Vorm strategische allianties rond de belangrijkste opgaven als gemeente, stad of regio
2. Ontwikkel betrouwbare en geldige sturingsinformatie
3. Maak informatiebeheer wendbaar
4. Ontwikkel data-skills en data-ethiek bij medewerkers
5. Ontsluit data voor maatschappelijk gebruik
6. Bouw een urban (data)platform
7. Stimuleer datazelfbeheer door inwoners
8. Zorg voor schaalbaarheid van oplossingen

Investeringsagenda

Download hier de Investeringsagenda - Collegeperiode 2018-2022: Als slimme(re) gemeente aan de slag met data en digitale innovatie

In samenwerking stappen zetten in de praktijk

Aan de slag met investeringsstappen op weg naar een slimme(re) gemeenteorganisaties in de collegeperiode 2018-2022? Dat juichen wij van Hiemstra & De Vries en Ynformed van harte toe. Het is moeilijk maar u hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. We kijken graag met u naar de manier waarop uw gemeente, stad of regio slim(mer) kan worden door gebruik te maken van data en digitale innovatie. Samenwerking loont. Daarom verbinden we ook graag gemeenten, steden en regio’s die elkaar kunnen versterken op dit vlak.

Concreet met de investeringsagenda aan de slag in de praktijk? Neemt u dan contact met op met Hiemstra & De Vries via Frans Jorna

 


Deel: