Tweedaagse bezield leiderschap

De huidige tijd vraagt om een andere, nieuwe vorm van publiek leiderschap. Niemand heeft het antwoord op de huidige uitdagingen van onze samenleving. Wat we wel weten is dat bestaande manieren van denken, werken en samenwerken niet meer het passende antwoord geven.

bezield leiderschap

In de tweedaagse maken we steeds de verbinding tussen zijn en doen; je werkt daarmee aan het ‘partnership’ tussen je ziel en je ego. Wie ben je ten diepste als mens en als leider, wat drijft je en wat helpt je om stevig te staan? En hoe vertaalt dat zich in jouw handelen als leider? Welke acties horen bij jouw waarden en wat betekent dat concreet voor hoe jij je werk doet? Door ervaringsoefeningen en reflectie rondom zijn en doen krijg je antwoorden op deze vragen.

Wat is bezield leiderschap?

Deze tijd vraagt om leiders die stevig in hun schoenen staan en richting durven geven binnen de continu veranderende omstandigheden. Het leiderschap dat we nodig hebben kenmerkt zich door een combinatie van zelfinzicht, je leidinggevende plek innemen en daadkrachtig richting geven. En ook om menszijn, mensen verbinden en samenwerken in een wereld vol tegenstellingen en uitdagingen.

Waarom bezield leiderschap voor publieke organisaties?

Hoe laat je leiderschap zien als je zelf ook het antwoord op alle complexe vragen niet hebt? Daarover gaat de tweedaagse bezield publiek leiderschap. We verdiepen met jullie op drie thema’s:

Zelfinzicht
Als bezield leider doorzie je dat je gedrag, gedachten en gevoel maar een deel zijn van wie je bent. Je weet dat je veel meer bent dan je persoonlijkheid. Je bent verbonden met je bezieling, je diepste waarden en motivatie, met wie je bent als je alle etiketten en conditioneringen van je gedrag weglaat. Deze verbinding met je ‘zijn’, je kernkwaliteiten, zorgt voor de stevigheid die deze tijd van jou vraagt.

Wat raakt je, wat zijn je kwaliteiten en valkuilen en wat heb je nodig om goed te functioneren en oprecht in verbinding te zijn met je collega’s, je team, je organisatie en de samenleving? Alleen vanuit kennis over jezelf kun je je oprecht verbinden met anderen. En dat is wat publieke leiders te doen staat.

Stevig staan
Als bezield leider doorzie je dat jij niet centraal staat als leider maar dat jij een leidinggevende plek inneemt. Dus niet jouw overtuigingen of kenmerken zijn leidend, maar wat de leiderschapsplek nodig heeft. Het antwoord op die vraag vind je door goed te kijken naar waar jouw plek mee verbonden is in het grote geheel. Dat kan je eigen voorganger zijn, de historie van je team, je organisatie of het netwerk van interne en externe partners.

Je leert goed te onderzoeken en helder te maken wat de leiderschapsplek nodig heeft en wat jij daarin kan brengen. Welke vaardigheden moet je daarvoor in jezelf aanspreken, en hoe daagt dat jou uit in je voorkeursstijl, je overtuigingen en het voor jou bekende gedrag?

Daadkrachtig richting geven
Als bezield leider doorzie je dat je in de huidige complexiteit oplossingen en oplossingsrichtingen niet kunt ‘managen’. Het vertrouwde adagium ‘van oorzaak naar gevolg’, of ‘van interventie naar uitkomst’ werkt niet meer. Een bezield leider verstaat de kunst van het werken in een continu veranderende omgeving. Wat nodig is, is om met een open mind en open hart nieuwe interventies te ontwikkelen en toe te passen. Het is belangrijk om open te staan voor nieuwe oplossingen; oplossingen waarvan de uitkomst niet vaststaat. Dat vraagt daadkracht om voortdurend te leren, te verdiepen en bij te sturen.

 

Bezield Leiderschap

De begeleiders Pol van Tuijl en Isabel Lutz.

Onze expertise en aanpak

In deze verdiepende leiderschapstweedaagse maak je op verschillende manieren verbinding met de fundamenten van jouw leiderschap. Je reflecteert, onderzoekt, contempleert en experimenteert met een groep betrokken deelnemers, allen leiders in de publieke sector. Door de oefeningen, de reflectie en de interactie, ga je ervaren dat je op ieder moment contact kunt maken met je eigen waarden. Als die verbinding er is, word je in jouw leiderschap minder afgeleid door je eigen aannames en overtuigingen. Dat maakt het gemakkelijker om te doen wat nodig is als leider.

Wat levert het jou op?

Met meer rust, compassie en zelfverzekerdheid de leider ‘zijn’ die je wilt zijn. Je doorziet beter wat er speelt. Je haalt meer informatie uit je omgeving waardoor je beter kunt interveniëren. Je leert vooral anders te kijken, te denken en om te gaan met het niet-weten. En dat levert vanzelf andere interventies op. We helpen je die interventies praktisch en toepasbaar te maken. Je eindigt de tweedaagse met een aantal concrete handelingsperspectieven die je direct gaat toepassen op je eigen leidersplek.

Doelgroep

Je bent leider, directeur, manager, leidinggevende, programmamanager of senior projectleider in de publieke sector. Je hebt al wat stappen gezet in je persoonlijke ontwikkeling. Voorwaarde voor deelname is je bereidheid om te reflecteren op je eigen gedrag en overtuigingen.

Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 12. Door de groepsgrootte garanderen we dat iedereen de ruimte en tijd krijgt die dit programma nodig heeft. Voorafgaand hebben we een (individueel) intakegesprek om wederzijdse verwachtingen en vragen te bespreken, zodat we zeker weten dat het programma en de groepssamenstelling aansluiten bij het doel van het programma en de verwachtingen van de deelnemers.

Data tweedaagse

24 en 25 oktober 2024 met overnachting (in de Hoorneboeg, een prachtig inspirerende plek in het midden van het land).
We starten de eerste dag om 10.00 uur en ronden de tweede dag om 16.00 uur af.

Investering

Intake, begeleiding, cursusmateriaal en locatie: € 1.270,-
Overnachting (1-persoonskamer) en catering (lunch, drie-gangen menu, ontbijt en snacks tussendoor): € 225,-

Begeleiders

Isabel Lutz en Pol van Tuijl begeleiden de tweedaagse. Zij werken al vijf jaar intensief samen en hebben samen inmiddels vele leiderschapstrainingen en meerdaagsen begeleid.

Isabel LutzIsabel is een zeer ervaren leiderschapstrainer en coach. Zij werkt vanuit de overtuiging dat menselijke interactie en ‘sociaal resultaat’ in onze snelle en complexe wereld steeds belangrijker zijn voor het behalen van ‘inhoudelijk resultaat’. Isabel werkt al meer dan 25 jaar voor de publieke sector. Met haar werk- én levenservaring kwam ook het inzicht dat haar meerwaarde vooral zit in het begeleiden van mensen. Door te reflecteren, te spiegelen en het onbenoemde zichtbaar te maken.

Pol van TuijlPol is een zeer ervaren leiderschapstrainer en organisatieadviseur. Hij weet dat sterke organisaties tijd nemen voor leren en ontwikkelen; dat zorgt voor sterke leiders, heldere sturingslijnen, sterke (tijdelijke) teams. Vrijwel iedere werkdag begeleidt Pol directies en managers in hun opdracht om dit type organisaties te realiseren. Daarbij gaat het vaak over de ‘mens’ achter de leider, omdat leiderschap verbonden is aan het inbrengen van je eigenheid dienend aan de leidinggevende plek die je mag invullen. Het begeleiden van leidinggevenden in het leggen van die puzzel is wat Pol het liefste doet.

Waarom kiezen voor Hiemstra & De Vries?

  • Lange ervaring in de publieke sector: Onze leiderschapstrainers hebben uitgebreide ervaring met leiderschapsontwikkeling binnen diverse publieke organisaties. We hebben afgelopen 19 jaar meer dan 250 publieke organisaties geholpen.
  • Maatwerkbenadering: Geen enkele leidersplek is hetzelfde, daarom passen we onze begeleiding aan op basis van jouw specifieke behoeften en doelstellingen.
  • Resultaatgericht: We streven naar meetbare resultaten en willen het leiderschap in de publieke sector echt verder helpen.

 

Wil je meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ben je nieuwsgierig of heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op! We spreken je graag om samen te kijken of de tweedaagse past bij jouw vraag.

  • 06-22669065
  • ‭06-27742783‬

Visie op leiderschap & Leiderschapsprogramma’s

Naast het aanbod van deze tweedaagse bezield leiderschap verwijzen we je graag naar onze visie op publiek leiderschap en naar ons aanbod van op maat gemaakte leiderschapsprogramma’s.

 

Houd onze LinkedIn pagina in de gaten voor updates over de Tweedaagse Bezield Leiderschap.

Gerelateerde expertises

Bekijk alle trainingen
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries