Masterclass Teamcoaching voor leidinggevende

Geef je leiding aan een of meerdere teams en heb je ook wel eens het gevoel dat er meer uit het team te halen valt? Of worstel je met de sfeer binnen het team? Heb je te maken met effectieve professionals die goed presteren maar blijft het gezamenlijk resultaat van het team uit? Of werk je me veel tijdelijke teams en heb je er baat bij om de effectiviteit zo snel mogelijk te vergroten?

Willen jullie als leidinggevenden van een team dan wel afdeling meer halen uit de teams van jullie organisatie en herkennen jullie je in het bovenstaande? Wij bieden hiervoor een tweedaagse masterclass ‘Teamcoaching voor leidinggevende’ aan.

Anders kijken naar jouw team

Teams vormen de basis van een organisatie. Hoe beter teams functioneren, hoe meer de organisatie kan bereiken. Het gezamenlijk resultaat, rolduidelijkheid maar ook de interactie tussen teamleden zijn hierin bepalend. Jij als leidinggevende staat aan de lat om jouw team of afdeling zo goed mogelijk te laten functioneren. Hoe doe je dat? Welke handvatten heb je? Welke leiderschapspositie neem je in? In deze masterclass duiken we in de wondere wereld van teams.

We verdiepen op de succesfactoren van een team en laten je zien hoe je de volledige potentie kan benutten. Je krijgt nieuwe inzichten en concrete handvatten hoe jij met je team de juiste stappen kan zetten. Aan de hand van je eigen casuïstiek onderzoek je binnen de tweedaagse welke interventies waardevol zijn en wat jij hierin als leider hebt te doen.

Dag 1 De succesfactoren van een effectief team

Onze visie op teams

Zelfs wanneer een team bestaat uit enkel uitstekende professionals, kan het gezamenlijk resultaat ontbreken. Waarom? Dat lichten we toe aan de hand van onze visie op teams. Daarin ervaar je zelf wat je onbewust inzet wanneer je onderdeel wordt van een team. En je leert anders kijken naar je eigen team. We gaan aan de slag met de defensieve strategieën binnen een team zodat je deze leert herkennen en gebruiken.

Gezamenlijke opdracht

Aan de hand van je eigen team reflecteer je op de gezamenlijke opdracht en de rolduidelijkheid. Daarin ontdek je het verschil tussen het team en een groep. En hoe vanzelfsprekend ook, wat het belang is van een gezamenlijke opdracht. We laten je zien hoe boven- en onderstroom onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Context / teamvriendelijkheid

Een team is altijd afhankelijk van haar context. We onderzoeken hoe de context van jouw team eruit ziet en wat de bewuste en onbewust reactie van het team daarop is. Bijvoorbeeld, veel ad hoc sturing vanuit directie kan uitlokken dat een team veel holt zonder stil te staan. Wat is het effect daarvan? En hoe kan je samen bijsturen? Ook gaan we in op de teamvriendelijkheid van de context. Daarin reflecteren we o.a. op de term veiligheid. Een term die we steeds vaker gebruiken en misbruiken.

Dag 2: Jouw rol als leider – effectief interveniëren

Fases van teamontwikkeling

We nemen je mee in de verschillende fases van een team. Met als doel de juiste interventies doen op het juiste moment. Je reflecteert op jouw rol als leider aan de hand van de fase waarin jouw team zich bevindt. Je ziet scherper hoe de interactie binnen het team verloopt en wat jij hierin hebt te doen.

Teampatronen en jouw rol hierin

Welke teampatronen zie je terug in je team? En hoe bewust is je team hiervan en jij als leider? Door te oefenen leer je patronen zien en krijg je handvatten om belemmerende patronen te keren.

Casuïstiek

Aan de hand van je eigen vragen verdiepen we verder. Zodat je met antwoorden en handvatten naar huis gaat.

Opleiders:

Iri Angeli: Iri coacht beleidsteams, MT’s en directies die sterker willen worden. Haar focus ligt op het effectiever maken van de interactie zodat een team zelfstandig meer resultaat kan boeken. Ze neemt de processen van een team niet over maar leert een team groeien. Bij leidinggevende teams werkt ze aan het collectief leiderschap en de betekenis van lidmaatschap versus leiderschap. De meeste energie haalt ze dan ook wanneer teams eigenaarschap pakken en leden bewust worden van hetgeen nodig is om de plek van lidmaatschap optimaal te vervullen. Haar driejarige coachingsopleiding biedt hiervoor de basis. Ze werkt met Transactionele Analyse, systemisch werken, NLP en is Insights Discovery geaccrediteerd.

Wouter Dekker: Wouter begeleidt met veel plezier mensen in organisaties op het gebied van leiderschap, samenwerken en leren veranderen. Wouter heeft veel ervaring opgedaan binnen tal van overheidsorganisaties, de non-profitsector en het bedrijfsleven. Wouter is goed in het versterken van het onderling vertrouwen binnen teams en het creëren van een plezierige leeromgeving. Hij combineert op natuurlijke wijze een sociaalpsychologische aanpak (met veel ruimte voor de rationele én irrationele processen) met een resultaatgerichte aanpak (wat willen we bereiken en wat is ervoor nodig om dat te realiseren?). De vele opleidingen die hij zelf heeft gevolgd en de wijze waarop hij aandacht blijft besteden aan zijn eigen ontwikkeling, maken hem een doorleefd en geloofwaardig teamcoach en leiderschapstrainer.

Sophie Huiskamp: Sophie werkt als trainer, teamcoach en organisatieadviseur. Zij begeleidt mensen en organisaties binnen de publieke sector.  Ze wordt gevraagd voor organisatieveranderingsvraagstukken, ontwikkeltrajecten, trainingen en teambegeleiding. Bij deze vragen zet zij haar kennis van systemisch werken, transactionele analyse, gedragsverandering, Insights Discovery en veranderkunde in.

Liza Nooij: Liza is trainer/coach en organisatieadviseur. Ze ontwikkelt en begeleidt veel professionaliserings- en leertrajecten die gaan over persoonlijke ontwikkeling, effectief samenwerken en opdrachtgericht werken. Ook begeleidt ze teams die de samenwerking, feedbackcultuur en leerklimaat willen versterken. Ze zet bij deze vraagstukken haar kennis in over systemisch werken, gedragsverandering, Transactionele Analyse, veranderkunde en Insights Discovery. Liza kenmerkt zich in haar werkwijze als ontwapenend en enthousiast. Ze volgt het tempo en pad van deelnemer om de best mogelijke begeleiding en reflectie te bieden en spiegelt op een manier waardoor deelnemers open staan en leren.

Investering

Het tarief voor deze masterclass is per deelnemer € 900,-.excl. BTW. De masterclass ‘Teamcoaching voor leidinggevende’ bieden we aan wanneer er minimaal 6 deelnemers van jouw organisatie meedoen. Locatie is in overleg.

Mocht je geïnteresseerd zijn in bovenstaande inhoud maar de opzet en/of duur willen aanpassen aan jullie specifieke vraag binnen de organisatie neem dan contact met ons op!

Contact

Deep Dive

Is de masterclass geen optie voor je maar wil je liever één op één verdiepen op jouw team? Dan kan je gebruik maken van onze Deep Dive.

In 3 gesprekken van 1,5uur kijken we een op een met je mee. We onderzoeken samen waar jouw team staat in volwassenheid, welke interventies je nu inzet en hoe je meer waarde kan halen uit het team. De succesfactoren voor een effectief team komen aan bod. En we verdiepen op jouw rol als leider.

De gesprekken voer je met onze ervaren teamcoach Iri Angeli. Iri coacht beleidsteams, MT’s en directies die sterker willen worden. Haar focus ligt op het effectiever maken van de interactie zodat een team zelfstandig meer resultaat kan boeken. Ze neemt de processen van een team niet over maar leert een team groeien. Bij leidinggevende teams werkt ze aan het collectief leiderschap en de betekenis van lidmaatschap versus leiderschap. De meeste energie haalt ze dan ook wanneer teams eigenaarschap pakken en leden bewust worden van hetgeen nodig is om de plek van lidmaatschap optimaal te vervullen. Haar driejarige coachingsopleiding biedt hiervoor de basis. Ze werkt met Transactionele Analyse, systemisch werken, NLP en is Insights Discovery geaccrediteerd.

Investering

Het tarief voor deze Deep Dive is € 1.500,-.excl. BTW. De locatie is het WTC in Utrecht.

Opdrachtgevers aan het woord

Review

Ik heb de 2 dagen training als zeer waardevol ervaren. Enerzijds reflectie op jezelf (wat doe je en wat is daarvan het effect) en je rol als leider of leidinggevende binnen je team of teams of de hele groep. Dat je dat doet met een aantal gelijkgestemden is van toegevoegde waarde. Tijdens de twee dagen, maar ook erna kun je elkaar vinden. De blik op je team of teams was een echte eyeopener waarom een aanpak of interventie soms niet werkt tot nu toe. Wat mag je verwachten van een team? Is het überhaupt wel een team? De team volwassenheid schat je van nature soms verkeerd in. Deze twee dagen hebben daarin goed geholpen. Binnen mijn team (eigenlijk een groep met drie teams) hebben we met de drie teamleiders in een dag de teams en hoe we daarin zelf acteren en wat dan het effect is doorlopen. Een aanrader voor leidinggevenden (solo of als MT), los van de volwassenheid van het team of je eigen persoon als leider of leidinggevende.

Jan-Willem van Sies - gemeente Tilburg

Review

“Vooral de aanpak met systemisch denken heeft me echt verder geholpen en ik grijp daar nog vaak op terug.”

Mathieu van Woerkom - provincie Zeeland

arrow_forward
arrow_back

Wil je meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met Iri of Wouter.

  • ‭06-44081744‬
  • 06-13113369

Gerelateerde expertises

Bekijk alle trainingen

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries