Leergang digitaal leiderschap

Een doordachte toepassing van data en technologie in het eigen werkveld, vraagt om digitaal leiderschap en om specifieke vaardigheden van publieke professionals. Dit leerprogramma maakt professionals vaardig op dit terrein.

Succesvolle mensen stellen betere vragen en als resultaat daarvan krijgen ze betere antwoorden.

- Anthony Robbins

Onze samenleving digitaliseert in een versneld tempo. Voor publieke organisaties is het niet de vraag óf zij zich hieraan moeten aanpassen, maar hoe zij dat doen. De toepassing van data en technologie biedt enerzijds nieuwe kansen voor het vergroten van uitvoeringskracht en betere oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Anderzijds brengt het ook vraagstukken over vaardigheden, inzicht, veiligheid, privacy en ethiek. Een doordachte toepassing van data en technologie in het eigen werkveld, vraagt om digitaal leiderschap en om specifieke vaardigheden van publieke professionals. Dit leerprogramma maakt professionals vaardig op dit terrein.

In het programma nemen we je mee in de wereld van digitale innovatie. We maken het programma op maat met voorbeelden, ervaringen en afspraken uit jouw organisatie. Als deelnemer ervaar je hoe techniek, gedrag, beleidsvorming en uitvoering met elkaar samenhangen. Het programma is een combinatie van theorie en het toepassen binnen je eigen werkomgeving (opdracht). Het bestaat uit zelfstudie via online modules en werkbijeenkomsten met mede-deelnemers. Iedere bijeenkomsten bestaat uit een interactieve theoretische verdieping, werken aan de eigen opdracht en een steeds wisselende managementgame. De eigen opdracht is leidend. Je leert door te doen!

Het digitale leiderschap programma is bedoeld voor iedereen binnen de publieke sector die de eigen digitale vaardigheden wil versterken. Met het programma ondersteunen we medewerkers die een leidinggevende positie hebben en medewerkers die op het onderwerp leiderschap (willen) tonen. De leergang is interessant voor leidinggevenden, project- of programma managers, beleidsmedewerkers, IT-specialisten en professionals in adviserende functies.

Met het programma sluiten we aan op het niveau en de achtergrond van de deelnemers. Dit traject is dus bedoeld voor iedereen in de publieke sector die wil groeien in de eigen rol als digitaal leider.

De studiebelasting bedraagt ongeveer 40 uur. Dit bestaat uit zelfstudie (14 uur), samenwerken met mede-deelnemers (6 uur) en het bijwonen van 5 bijeenkomsten (20 uur). Doorlooptijd op basis van wens opdrachtgever vanaf vijf weken tot ca. 3 maanden.

Wil je meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Nu de volgende stap zetten.

Neem contact op met onze trainers.

  • 06-28969488
  • 06-53675600
  • 06-22669065

Gerelateerde expertises

Bekijk alle trainingen
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries