Leergang opdrachtgericht samenwerken

Op een goede manier werk prioriteren, overdragen en aannemen is de basis van sterk functionerende organisaties. De leergang OGSW biedt organisaties en haar mensen hier kennis en handvatten voor. Belangrijk bijkomend effect is het verminderen van de ervaren werkdruk in de organisatie. Dit is een blended programma en daarmee een combinatie van online modules met live-sessies gericht op toepassing en verdieping.

De grootste vergissingen komen niet door verkeerde antwoorden. Het grootste gevaar zit in het stellen van de verkeerde vragen.

- Peter Drucker

Op een goede manier werk prioriteren, overdragen en aannemen is de basis van sterk functionerende organisaties. Het is de basis waarop de sturing van iedere organisatie staat. De kwaliteit waarmee degene die het werk overdraagt (opdrachtgever) en degene die het werk aanneemt (opdrachtnemer) samenwerken is de belangrijkste succesfactor. Dat geldt voor al het werk in organisaties en wij zien het opdrachtgericht samenwerken daarmee als een belangrijke basisvaardigheid. Dit programma leert je hoe je regie krijgt op je werk, helder contracteert, goed in gesprek blijft met je opdrachtgever of opdrachtnemer en en hoe je je in je werk kunt blijven ontwikkelen. Bijkomend effect is dat de beleefde/ervaren werkdruk weer hanteerbaar wordt. 

Dit is een blended programma en daarmee een combinatie van online modules (inhoud, modellen en tools) in onze digitale leeromgeving met live-sessies gericht op toepassing en verdieping in het dagelijkse werk. Na een live kick-off-bijeenkomst volgen deelnemers twee online modules, gevolgd door een live verdiepingssessie. Deze wordt opgevolgd door weer twee online modules en we sluiten af met een live eindsessie. Tussendoor krijgen deelnemers opdrachten mee om het geleerde direct toe te passen. En dat helpt direct. We maken het programma op maat door hulpmiddelen, voorbeelden en interviews uit de eigen organisatie op te nemen in de modules.

Voor iedereen in de organisatie uit alle lagen in de organisatie. Naast de basistraining zijn er aanvullende trainingen voor opdrachtgevers en leidinggevenden. We passen trainingen aan op de werksituatie van deelnemers. Daarnaast adviseren we het management in het prioriteren en daarmee aanscherpen van de opdrachten.

De basistraining kent een doorlooptijd van zes weken. De live sessies zijn een dagdeel. Iedere online module kost ongeveer anderhalf uur om vooraf op een zelf bepaald moment door te nemen.

Nu de volgende stap zetten.

Neem contact op met onze trainers.

Wil je meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries