Toekomstbestendig werk Utrecht

In de gemeente Utrecht worden inwoners met een subsidie gestimuleerd om door middel van omscholing over te stappen naar een toekomstbestendige sector. Inwoners krijgen hierbij persoonlijk advies, worden geholpen bij het kiezen van de juiste scholing en eventuele werkbegeleiding. Met de regeling wordt enerzijds de (toekomstige) werkloosheid teruggedrongen/voorkomen en anderzijds wordt gezorgd voor meer instroom in de sectoren waar de tekorten groot zijn en die nu en in de toekomst een goede kans op een baan geven.

Inwoners krijgen hierbij persoonlijk advies.

Als programmamanagement op het gebied van de arbeidsmarkt voor de gemeente Utrecht, hebben we de regeling opgezet en sturen we de uitvoering aan. In de praktijk verwijderen we barrières, zodat inwoners die graag willen omscholen snel en gemakkelijk kunnen starten. Bijvoorbeeld door niet waardevolle stappen in het proces weg te halen. We evalueren voortdurend hoe en waar de regeling beter kan, waarbij altijd de laagdrempeligheid voor de inwoner die de subsidie aanvraagt ons richtpunt is. Daarnaast bouwen met de regeling aan een dataset die om andere regelingen op een gelijksoortige, laagdrempelige manier te organiseren.

Door onze inzet worden inwoners op een laagdrempelige manier beter en sneller geholpen wanneer ze willen omscholen met behulp van de gemeente Utrecht. Met de regeling wordt enerzijds de (toekomstige) werkloosheid teruggedrongen/voorkomen en anderzijds wordt gezorgd voor meer instroom in de sectoren waar de tekorten groot zijn en die nu en in de toekomst een goede kans op een baan geven.

We werken aan impactvolle cases.

Bekijk onze cases
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries