Leergang Opdrachtgericht samenwerken

Kwalitatief goed werk verdelen, aannemen en overdragen: misschien geen hogere wiskunde, maar doe het maar eens in een complexe, dynamische en politieke organisatie!

Er zijn weinig organisaties met zoveel ‘producten’ en diensten als publieke organisaties. En vaak werken er ook nog veel mensen, op verschillende afdelingen aan steeds complexere vraagstukken. Hoe haal je als organisatie dan je doelen? Hoe houd je als professional regie over je agenda? Hoe blijf je een lerende organisatie in de (politieke) waan van de dag? Grote kans dat dit ook herkenbare vragen voor jou zijn.

Uitgangssituatie en doel
Het ministerie van EZK is zo’n organisatie: grote belangen, complexe vraagstukken en veel tijdsdruk. Nadat we de leergang Opdrachtgericht samenwerken bij het ministerie van LNV gaven, waren zij enthousiast om ook deel te nemen. Het uitgangspunt was: hoe halen we onze doelen, blijven we onszelf ontwikkelen én houden we plezier in het werk.

Wat hebben we gedaan?
Samen met de projectgroep Opdrachtgericht samenwerken van EZK hebben we de training vormgegeven, op basis hun specifieke kennis van het ministerie en onze ervaring in andere publieke organisaties. Aan de leergang doen medewerkers en leidinggevenden mee en de leergang bestaat uit drie pijlers: digitale theorie, bijbehorende opdrachten die direct toepasbaar zijn in je huidige werk en tussendoor live verdiepingssessies (fysiek en online). Die verdiepingssessies draaien om de interactie tussen de trainers en de groep en misschien nog belangrijker: de interactie binnen de groep.

Wat is het resultaat?
Bij het ministerie van EZK zijn we nog volop aan de gang en hebben we inmiddels 150 mensen getraind. We zijn heel benieuwd wat er uit de tussentijdse evaluatie gaat komen. Wat de deelnemers in ieder geval al erg waarderen zijn de goede gesprekken die in de verdiepingssessies gevoerd worden. Deze zorgen voor veel meer begrip voor de verschillende rollen en belangen, meer verbinding tussen medewerkers, meer handelingsperspectief als je klem komt te zitten en een gemeenschappelijke taal om elkaar scherp te houden.

Wil je meer weten over Opdrachtgericht samenwerken?

Neem dan contact op met Linet Tanke.

  • 06-18168820

We werken aan impactvolle cases.

Bekijk onze cases
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries