Webinar terugkijken digitale transformatie

Op donderdag 22 april 2021 organiseerden wij, in opmaat naar het congres Overheid 360°, het webinar ‘Digitale Transformatie – Een organisatiebrede aanpak’.

Pol van Tuijl en Johanna Kolk van Hiemstra & De Vries gingen in gesprek met tafelgasten Berend van der Ploeg (Gemeentesecretaris gemeente ’s-Hertogenbosch), Bianca Rook (Directeur Bedrijfsvoering gemeente Westland), Peter Manders (CIO gemeente Ede), Jan-Willem Sies (Teammanager Fraudebestrijding gemeente Tilburg) en Marsha de Vries (Controller sociaal domein gemeente Hengelo) over de brug die geslagen moet worden tussen beleid/uitvoering en ICT/Informatievoorziening bij de digitale transformatie. Er kwamen veel vragen voorbij zoals: Hoe neem je leiders mee? Hoe zorg je voor begrip binnen de organisatie bij een dergelijke transitie? Hoe regel je de budgettering als de randvoorwaarden centraal geregeld moeten worden, maar het budget van de vakafdeling komt?

Berend van der Ploeg vertelde o.a. over hun leergang ‘digitaal leiderschap’ waarmee ze inzetten op een toonaangevende data stad. Een aantal studenten van data academie Jads kwam kort aan het woord over hun ervaring met werken bij gemeenten, en Paul Verdult (Concept developer Jaarbeurs) maakte de verbinding naar Overheid 360°, dat dit jaar digitaal zal plaatsvinden.

Binnen een uur is er veel gezegd over dit thema, dat hoog op de agenda’s staat. De ontwikkelingen gaan razendsnel en publieke organisaties kunnen dan ook veel van elkaar leren. Heb je het webinar gemist?

De opname van het event kan hier bekeken worden.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries