• calendar_month 31 May 2023
  • account_circle

Webinar over dak- en thuisloosheid ‘Eerst een Thuis’

In onze webinar over dak- en thuisloosheid delen we lessen over samenwerking in het toepassen, borgen en opschalen van succesvolle initiatieven die dak- en thuisloosheid beëindigen en faciliteren we het gesprek tussen professionals. We bespreken dit in de context van de uitvoering van het Nationaal Actieplan Dakloosheid: ‘Eerst een Thuis’.

Geert Bestaanszekerheid Adviesbureau

Voor wie?

Voor directeuren, managers en beleidsadviseurs die verantwoordelijk zijn voor het Nationaal Actieplan Dakloosheid ‘Eerst een Thuis’.

Wanneer?

13 juni van 15:00 – 16:30 (te volgen via Teams).

Meepraten of ken jij iemand uit jouw gemeente die hier betrokken bij is? Inschrijven kan nog en deelname is gratis.

Meld je hier aan voor de webinar

Context van het vraagstuk

Op 5 december presenteerden de ministers Van Ooijen, Schouten en De Jonge het Nationaal Actieplan Dakloosheid: ‘Eerst een Thuis’. Wij zien een ambitieus plan, dat ervoor moet zorgen dat dakloosheid in 2030 is beëindigd. In de aanpak staat een plek om te wonen aan de basis van elk hulpverleningstraject: ‘eerst een woning, dan herstel’. Het hebben van een stabiele woonplek mét de juiste ondersteuning is volgens de aanpak het belangrijkste antwoord op het verminderen van dakloosheid. Maatschappelijke opvang moet worden afgebouwd en er zijn meer woonplekken nodig met begeleiding. Het Actieplan Dakloosheid bouwt voort op vele initiatieven in de afgelopen jaren die volgens het uitgangspunt ‘Wonen Eerst’ oplossingen bieden voor (dreigend) dak- en thuislozen, waarvan Housing First het bekendste voorbeeld is. Gemeenten, zorgaanbieders en woningcorporaties staan aan de lat om het aanbod van woonzorgvoorzieningen uit te breiden. Daarvoor komt ook een financiële bijdrage vanuit het Rijk. Een uitgelezen moment om aan de slag te gaan met de lessen van bestaande woonzorginitiatieven als het gaat om de realisatie en organisatie van nieuwe woonplekken met ondersteuning.

Terugblik bijeenkomst 23 maart

Op 23 maart hebben wij een bijeenkomst over woonoplossingen voor dak- en thuisloosheid georganiseerd. We kijken terug op een inspiratievolle middag met bijdragen van het Kansfonds, De Regenboog Groep, Gemeente Utrecht, De Tussenvoorziening en Portaal. Ook vanuit het publiek werd waardevolle input geleverd; er ontstonden mooie gesprekken. Sfeerbeelden van het evenement kun je hier vinden.

Webinar

Voor de mensen die niet aanwezig konden zijn op onze bijeenkomst op 23 maart, organiseren we op 13 juni van 15:00-16:30. De webinar zal te volgen zijn via Teams.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  1. Bestaande woonoplossingen toepassen in een andere context: waar moet je op letten?
  2. Van tijdelijkheid naar structurele woonoplossingen: het borgen en opschalen van impactvolle projecten.
  3. Het samenspel tussen gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders op het gebied van wonen en herstel.
  4. Introductie van ons kennisplatform.

Meld je hier aan voor de webinar

We hopen je te zien op 13 juni!

Een mooi voorbeeld van succesvolle woonoplossingen zien we bij de Regenbooggroep. Nieuwsgierig? Bekijk de video!

Voor vragen kun je gerust contact opnemen met Ward.

  • 06-12040468

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries