8 april 2019

Oud-collega’s uit 15 jaar Hiemstra & De Vries: Nadine Langerak praat bij met Maurits Depla (nu directeur van Trajectum College en Pouwer College in Utrecht)

Hiemstra & De Vries bestaat 15 jaar en dat jubileum vieren we met elkaar. In de afgelopen 15 jaar droegen veel verschillende mensen op verschillende momenten hun steentje bij. Sommigen deden dat als medewerker van Hiemstra & De Vries en zijn inmiddels oud-collega. De meesten spreken we nog regelmatig, sommigen treffen we wat minder en met anderen hopen we in dit bijzondere jubileumjaar de draad weer op te pakken. Verschillende ‘Hiemstra & De Vries’ers van nu gaan de komende tijd langs bij oud-collega’s, om bij te praten, terug te kijken en vooruit te blikken. Een van hen is Maurits Depla. Hij werkte bij ons tussen 2012 en 2018 en is momenteel directeur van het Trajectum College en Pouwer College in Utrecht. Onze collega Nadine Langerak zocht hem op en tekende kort zijn verhaal op.  

Bevlogen schoolleider

Maurits is nog geen jaar weg bij Hiemstra & De Vries, maar als ik hem spreek zit er een bevlogen schoolleider voor me die vol overgave vertelt over zijn nieuwe vak. In zijn nieuwe rol als directeur komen zijn ervaring en passie samen: het werken met jongeren, zijn Werk & Inkomen-achtergrond en zijn ervaring met organisatieontwikkeling. Daarnaast vraagt de dagelijkse schoolpraktijk van Maurits om een knap staaltje ‘doen wat nodig is’ vanuit een mooie mix van werkzaamheden, zoals bouwen aan een organisatie, de juiste inhoud voor het lesprogramma, samenwerking met partijen in de wijk en (uiteraard!) het contact met de jongeren en hun netwerk. Met als doel om ze, in uitdagende wijken van Utrecht, klaar te stomen voor de volgende stap in hun loopbaan. Dit doen de scholen door het meegeven van vakkennis maar ook door jongeren het geloof te geven dat ze die stap echt kunnen maken. We praten ook bij over waar voor Maurits het werken bij Hiemstra & De Vries het werken als schoolleider raakt. Naast ‘doen wat nodig is’, herkent Maurits ook nog de Hiemstra & De Vries-stempel als het gaat om het kunnen versimpelen van werkwijzen en processen, het werken aan eigenaarschap van professionals en de vaardigheid om soepel te kunnen schakelen tussen verschillende lagen binnen en buiten de organisatie. Ook ondervindt Maurits nu aan den lijve hoe het werken aan samenwerking tussen partners in de stad voor de Gemeente Utrecht zijn uitwerking heeft in de praktijk: een hecht netwerk van partners (docenten, wijkagenten, jongerenwerkers en andere professionals in het veld) waardoor Maurits met zijn scholen echt het verschil kan maken. 
 

Verbonden

‘Nog steeds voel ik me verbonden en in contact met Hiemstra & De Vries. Niet alleen door af en toe eens langs te gaan op het nieuwe kantoor in het WTC. Ook in de regio kom ik nog wel eens een oud-collega tegen die bezig is met een opdracht voor de Gemeente Utrecht of in het organiseren van een samenwerkingsverband op onderwijsgebied. Dat doet me goed. Het is echt een gouden club met superfijne mensen. Ik kijk dan ook uit naar dit jubileumjaar en haak graag aan bij de oud-collega’s, opdrachtgevers en alle anderen die dit mee gaan vieren’, vertelde Maurits mij.  
 

In gesprek

Met ons doorpraten over 15 jaar organisatieontwikkeling in publieke organisaties of juist vooruitkijken naar de komende jaren? Ook graag bijpraten? Tijd voor of zin in een hernieuwde kennismaking? Neem dan contact met op met een van onze collega’s. Op www.hiemstraendevries.nl/15jaar bundelen we komende tijd alles wat er rond 15 jaar Hiemstra & De Vries gebeurt. Volg je ons ook al op Twitter en LinkedIn
 

 

Deel dit bericht