• calendar_month 21 June 2021
  • account_circle

Opgavegericht werken en sturen

De systemen en mechanismen van sturen en verantwoorden sluiten nog niet altijd en overal aan op waardegerichte werkwijzen. Planning en control gebeurt nog vanuit organisatieonderdelen in plaats van vanuit opgaven. Budgetten zijn gekoppeld aan afdelingen en diensten en zo is ook de verantwoording georganiseerd. Dit vraagt om sturen en verantwoorden waarbij de publieke waarde of de opgave het beginpunt is. In het GOAL-netwerk (Gezamenlijk Opgavegericht Academisch Leernetwerk) werken verschillende organisaties aan sturen en verantwoorden waarbij de publieke waarde of de maatschappelijke opgave het beginpunt is.

Tijdens het RPO journaal (Risico Platform Overheden van VNG Risicobeheer) van donderdag 17 juni 2021 was o.a. onze collega Fred Claasen, trekker van het GOAL-netwerk, te gast om over waardegedreven sturen en verantwoorden en het GOAL-netwerk in gesprek te gaan. Bij het RPO Journaal krijgen publieke organisaties het podium om praktijkervaringen van risicomanagement te bespreken.

Kijk hier naar het gesprek met Fred tijdens het RPO journaal. Wil je het hele RPO Journaal zien, over o.a. scenario’s maken voor herstel naar corona, kijk dan hier. Of wil je meer weten over het GOAL-netwerk, kijk dan hier.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries