• calendar_month 27 January 2020
  • account_circle

Op bezoek bij oud-collega Maxi Sellering

‘Het is supermooi om twee verschillende werelden te verbinden’

 Foto Maxi en Nadine

Hiemstra & De Vries-collega Nadine Langerak sprak vanwege het 15-jarig bestaan van Hiemstra & De Vries met oud-collega Maxi Sellering die van 2015 tot 2018 bij Hiemstra & De Vries werkte en sinds 2018 als Urban City Manager in Arnhem werkt. In die functie komen haar ervaring én haar liefde voor sport prachtig bij elkaar.

Maxi is naast haar werkzame leven actief als internationaal basketbalscheidsrechter bij zowel de eredivisie van de Nederlandse mannen als de Olympische 3×3 variant. Hier waren de collega’s van Hiemstra & De Vries altijd erg van onder de indruk. Vanwege haar liefde voor de sport is de nieuwe rol van Urban City Manager haar op het lijf geschreven. Mocht je je afvragen wat een ‘Urban City Manager is, Maxi legt het graag uit: “De Gymnastiekunie (KNGU) en de Wielerunie (KNWU) zijn samen met Sportbedrijf Arnhem een Urban Sports Coalition begonnen. Dit is een driejarig project gefinancierd door het Innovatiefonds van NOC*NSF. Het doel van de coalitie is kinderen en jongeren stimuleren te sporten door het aanbieden van ‘stoere’ urban sports, omdat deze meer aansluiten bij hun leefwereld. De Urban Sports Coalition biedt een experimenteerruimte om ongeorganiseerde sporten te faciliteren. Denk hierbij aan freerunning, BMX, skateboard, calisthenics en Hip Hop Dance. Als Urban City Manager werk ik namens de coalitie als kwartiermaker in en om de stad Arnhem. Hier ontwikkelen we het concept, met als doel onderdelen uiteindelijk ook in andere gemeenten aan te bieden. Samen met onze samenwerkingspartners hebben we het eerste jaar aandacht besteed aan het leggen van de juiste contacten in de stad, veel luisteren naar de concrete behoefte en het uitwerken van ons projectplan. Nu we meer richting hebben is de volgende stap het vinden en vastleggen van de juiste locaties, zodat de sporters daar naartoe kunnen komen. Het resultaat is dat jongvolwassenen geïnspireerd raken om te bewegen en dat er interactie onstaat, onderling en met de buurt. Onze rol is verbinden, faciliteren en de toegankelijkheid tot bewegen vergroten.”

Behoeftegericht bouwen

Maxi is erg enthousiast over haar nieuwe functie. De eerste periode was het wat zoeken omdat het idee van de Urban Sports Coalition nog vorm moest krijgen. Inmiddels wordt het steeds concreter. Dat is ook kenmerkend voor de aanpak van de Urban Sports Coalition: organisch samen met de community behoeftegericht bouwen in plaats van vooraf bedenken wat voor iemand anders het beste is. Op Papendal, het centrum voor Topsport en Onderwijs en haar nieuwe werkplek, vertelt Maxi dat in haar nieuwe rol haar ervaring als organisatieadviseur bij Hiemstra & De Vries en professioneel scheidsrechter goed samenkomen. “De urban sporters zijn heel gedreven in hun sport en willen deze aan veel mensen laten zien. Ze zijn vaak bezig met hele concrete zaken: workshops, de sport, hun community en het bewaren van hun cultuur. De gemeente staat aan de andere kant en handelt vanuit het maatschappelijk belang, is bezig met de grote lijnen, maatschappelijke effecten van interventies in de wijk en heeft daarnaast te maken met de politieke context waarin zij opereert. Zoals je je kunt voorstellen zijn dit niet twee partijen die van nature dezelfde taal spreken, terwijl zij wel op bepaalde gebieden dezelfde doelen nastreven. Ik vind het supermooi om deze twee werelden te kunnen verbinden”, aldus Maxi. Na haar enthousiaste verhaal, een rondleiding op Papendal en een lunch in de kantine tussen (bekende) topsporters moet ik concluderen dat Maxi helemaal op haar plek zit. Bij Hiemstra & De Vries werken we in onze opdrachten aan het realiseren van maatschappelijke impact. Mooi om te zien dat onze oud-collega’s na hun tijd bij Hiemstra & De Vries nog steeds precies dát doen.

In gesprek

Met ons doorpraten over 15 jaar organisatieontwikkeling in publieke organisaties of juist vooruitkijken naar de komende jaren? Ook graag bijpraten? Tijd voor of zin in een hernieuwde kennismaking? Neem dan contact met op met een van onze collega’s. Op www.hiemstraendevries.nl/15jaar bundelen we komende tijd alles wat er rond 15 jaar Hiemstra & De Vries gebeurt. Volg je ons ook al op Twitter en LinkedIn?

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries