Online gesprek over de Omgevingswet

Een maand geleden presenteerden wij het magazine ‘De Omgevingswet, vliegwiel voor organisatieontwikkeling’. Daarin vertellen de gemeenten Alphen aan de Rijn, Tilburg en Ede over hoe zij succesvol werken aan de implementatie van de Omgevingswet. Drie leerzame voorbeelden die herkenning oproepen maar ook laten zien dat er nog 365 andere verhalen zijn te vertellen over de mogelijkheden en moeilijkheden van de implementatie van de Omgevingswet. Om die andere voorbeelden en best practices te delen en van elkaar te leren organiseren wij vrijdag 13 november het Online gesprek: doorpraten over de Omgevingswet als vliegwiel voor organisatievernieuwing (o.a. met de gemeente Leiden en de VNG). Een combinatie van een interactief webinar en online intervisie waarin we verdiepen op vraagstukken als het aanhaken van de bredere organisatie bij de implementatie of het concreet en simpel uitleggen van verandering in de dagelijkse praktijk aan collega’s.

Wanneer? Vrijdag 13 november van 10:00 – 11:30
Voor wie? Directeuren ruimtelijk domein / stedelijke ontwikkeling en Programmamanagers / projectleiders implementatie Omgevingswet
Programma? Het programma bestaat uit vier onderdelen:
1. Introductie: De Omgevingswet als vliegwiel voor organisatievernieuwing
2. Een voorbeeld uit de praktijk van de gemeente Leiden: Hoe helpt de Omgevingswet bij het samen maken van de stad?
3. Reacties en andere vraagstukken vanuit de (online) zaal
4. De VNG (programma Omgevingswet) reflecteert: zijn de verhalen en vragen representatief? En welk geluid (mogelijkheid of moeilijkheid van de implementatie) hebben we nog niet gehoord?

Aanmelden kan door naam, organisatie en mailadres te mailen naar info@hiemstraendevries.nl.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries