9 januari 2018

Koers 2018 – Lessen uit het theater voor gedragsverandering op de werkvloer; oefenen door doen, doen, doen!

We weten het allemaal: verandering komt niet van papier. Elke (organisatie)verandering gaat over gedrag, over het voortaan anders doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe krijg je jezelf en je collega’s zover? In deze sessie gebruiken we principes en uitgangspunten van toneelspelen om te kijken naar gedragsverandering in je dagelijks werk.

 

Acteurs moeten heel goed het eigen gedrag kennen en dat kunnen sturen. Op elk moment weten ze wat ze uitstralen. Hoe doen zij dit? Hoe ervaar je als acteur de rol van non-verbale communicatie? Hoe helpt de blik van de acteur jou in praktijksituaties uit jouw dagelijks werk? Hoe zoekt men in het theater creatief handelen op in het conflict en hoe pas je dit elders toe? Hoe omarm je constructief je ongemak? Dat is er immers toch. Je kunt je ongemak daarom maar beter in je voordeel gebruiken.

 

Deze sessie was onderdeel van Koers 2018, het festival over het slim en toekomstbestendig organiseren van publieke organisaties en maatschappelijke vraagstukken. We ‘vierden’ Koers 2018 met iedereen die werkt aan verbetering van zijn of haar organisatie, dat gaat van directeur tot programmamanager tot adviseur. Iets delen met ons over Koers 2018? Neem dan contact op via koers2018@hiemstraendevries.nl

 

 

Deel dit bericht