• calendar_month 20 November 2023
  • account_circle

Inschrijving geopend Opleiding Opgavemanager

Ben je opgavemanager, kwartiermaker, programmadirecteur of thematrekker? Leid jij een complexe maatschappelijke opgave, die jouw lijnorganisatie doorkruist, bestuurlijk veel aandacht krijgt, een lange (vaak collegeperiode-overstijgende) tijdshorizon kent en waarvoor je moet samenwerken met interne en externe partners? Merk je dat het verder komen in je opgave en de snelheid waarmee dat gaat afhankelijk is van een groot stakeholderveld waar allerlei belangen door elkaar lopen? En heb je ontdekt dat je niet kan sturen op basis van hiërarchie en bevoegdheden? Dan is onze opleiding opgavemanager voor jou bedoeld!​ 

En dan weet je ook dat er een stevig beroep wordt gedaan op jouw persoonlijk leiderschap, op jouw vermogen om stevig te blijven staan in onzekere tijden, op jouw vermogen om iedere keer weer de volgende stap te zien en te nemen, op de manier waarop je in gesprek bent, je vragen stelt, belangen herkent en erkent en luistert naar ieders inbreng. En dat het opgavegericht werken niet alleen veel van jou, maar ook van jouw organisatie vraagt. Daarom krijgen deze thema’s (en meer) uitgebreid aandacht tijdens de opleiding.  

Wat bieden we aan? 

De opleiding bestaat uit 5 tweedaagse modules die verspreid over 2024 plaatsvinden, 4 begeleide intervisie in kleine groepen en 3 individuele coachgesprekken.  

Op deze momenten gaan we aan de slag aan de hand van drie leerlijnen:  

  • Leerlijn 1: gaat over hoe jij jezelf kent en inzet als instrument. In deze leerlijn zetten we in op het verstevigen van het persoonlijk leiderschap.  
  • Leerlijn 2: biedt met modellen en theorie nieuwe perspectieven voor je dagelijkse handelen en handvatten om de complexiteit te omarmen en iedere keer mét partners een volgende betekenisvolle stap te zetten.  
  • Leerlijn 3: stimuleert jou om het geleerde uit de twee eerste leerlijnen toe te passen in jouw werkpraktijk. Leren doe je namelijk ín het werk en op deze manier helpt deze opleiding je werkelijk verder te komen in het realiseren van de opgave.  

Wat levert het op? 

  • Begrip van de dynamiek rondom jouw opgave en hoe jij daarin kunt sturen​; 
  • Een groter handelingsrepertoire voor direct resultaat en verbetering in je huidige werk;​ 
  • Een stevig netwerk van collega-opgavemanagers​; 
  • Inspiratie vanuit andere organisaties: hoe pakken zij het aan? 
  • Voortgang in jouw eigen opgave, omdat je iedere dag aan de slag gaat met jouw dagdagelijkse werkelijkheid. Deze opleiding is pas geslaagd als jij werkelijk stappen hebt gezet in de praktijk. 

Geïnteresseerd en aanmelden? 
Op onze opleidingspagina opgavemanager vind je alle praktische en meer inhoudelijke informatie.  

Kennismakingsgesprek inplannen?
Wil je doorpraten? Boek hier een tijdslot voor een kennismakingsgesprek met Nilco van der Steege (hoofdtrainer).

Voor vragen kan je contact opnemen met Nilco.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries