Grip op ongrijpbare processen

Heb je het gevoel dat er meer uit jouw team te halen is? Dat er in jouw team of organisatie meer speelt dan er gezegd wordt? Hoe effectief jouw leiderschap is wordt voor een belangrijk deel bepaald door verschillende (onzichtbare) systemen.

De leiderschapsleergang Systemisch Perspectief geeft je op een praktische en ervaringsgerichte manier inzicht in deze patronen en jouw rol daarin. We nodigen je uit je eigen vraagstuk(-ken) in te brengen, je leert te reflecteren vanuit het systemisch perspectief en je ervaart welke stappen helpend kunnen zijn.

Elk team maakt deel uit van verschillende systemen die op elkaar doorwerken, zoals het organisatiesysteem, het bestuurlijke en/of politieke systeem, het maatschappelijke systeem en het eigen teamsysteem. Elk systeem kent een natuurlijke ordening, doet vaak (onbewust) een appel op teamleden en volgt een aantal wetmatigheden die verder gaan dan het persoonlijke of psychologische niveau. Hierdoor ontstaan patronen en kan ergens in het systeem de energiestroom blokkeren of lijkt het alsof een vraagstuk niet opgelost kan worden. Een opstelling helpt om inzicht te krijgen in het vaak onderliggende krachtenveld. Een systemische kijk- en werkwijze kan daarmee verrassende nieuwe inzichten opleveren over onbewuste dynamieken en patronen, die een rol spelen in ons dagelijks leven.

De leiderschapsleergang bestaat uit drie middagen (8 juli, 2 september en 28 september) en drie persoonlijke gesprekken. De leergang wordt gehouden op een prettige én Corona-proof locatie in een natuurlijke omgeving. Wil je meer weten, kijk dan naar onze flyer.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries