• calendar_month 9 November 2020
  • account_circle

De overheid moet haar burgers weer gaan zien

Ahmed Marcouch, burgemeester van de Gemeente Arnhem, staat midden in de maatschappij. Hoe kijkt hij aan tegen de Overheid van de toekomst?

Om de kwetsbare en andere bezorgde burgers de bestaanszekerheid te bieden waar ze zo naar snakken, moet er snel iets gebeuren, vindt Marcouch. Want het kolkt in onze samenleving. Volgens Marcouch laten we als overheid zaken te veel op hun beloop, zijn we niet meer echt betrokken. Veel te vaak zeggen we ‘daar ga ik niet over’, omdat we onze diensten zo bureaucratisch hebben ingericht. Lees hier het hele interview met Ahmed Marcouch.

Hiemstra en De Vries werkt aan de toekomst van de overheid. Met de continue veranderingen en complexe opgaven waar we als maatschappij voor staan bundelen we graag de krachten om richting te geven en houvast te bieden aan de publieke sector. Dat deden we in maart o.a. met ons event ‘The Future is Now’. We gaan nu verder met een interviewreeks. We hebben daarvoor een platform opgericht op LinkedIn: ‘Overheid van de toekomst’.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries