• calendar_month 23 November 2020
  • account_circle

De opgave centraal stellen

Volgens Hans Tijl, directeur en provinciesecretaris bij de Provincie Flevoland, heeft de overheid een unieke taak en opdracht die vraagt dat we beslissingen durven nemen, pionieren en fouten durven te maken.

In het interview vertelt hij: ‘Als wij het als overheid goed doen, dan houdt dat in dat we onze vraagstukken oppakken sámen met andere partijen en belangengroepen. Wij zijn niet de dominante speler. Je wint de wereld als je het samen doet. En dan bedoel ik meer dan participatie alleen, andere partijen moeten echt een partner in de transitie zijn. De overheid moet daarin wel de leiding in nemen.’

Lees hier het hele interview met Hans Tijl.

Hiemstra en De Vries werkt aan de toekomst van de overheid. Met de continue veranderingen en complexe opgaven waar we als maatschappij voor staan bundelen we graag de krachten om richting te geven en houvast te bieden aan de publieke sector. Dat deden we in maart o.a. met ons event ‘The Future is Now’. We gaan nu verder met een interviewreeks. We hebben daarvoor een platform opgericht op LinkedIn: ‘Overheid van de toekomst’.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries