De Omgevingswet, vliegwiel voor organisatievernieuwing

Nog 15 maanden te gaan en dan is het na jaren van sleutelen, voorbereiden, droogzwemmen en afwachten, eindelijk zo ver. De Omgevingswet wordt ingevoerd. Wij zien de Omgevingswet als een vliegwiel voor organisatievernieuwing. In een digitaal magazine lees je onder andere hoe, vanuit deze gedachte, de gemeenten Alphen aan de Rijn, Tilburg en Ede succesvol werken aan de implementatie van de Omgevingswet. Bekijk hier het digitale magazine ‘De Omgevingswet, vliegwiel voor organisatieontwikkeling’ of klik op de cover van het magazine.

Er wordt nog flink verder gewerkt de komende maanden, zowel op landelijk niveau als bij gemeenten, provincies en waterschappen. Aan de meer technische kant kan er binnenkort getest en geoefend worden met het Digitale Stelsel Omgevingswet. Maar daarnaast is er nog een heleboel meer te doen. Hoe dichterbij de wet komt, hoe meer zicht we krijgen op de uitwerking die de wet zal hebben op de praktijk. We hebben nog een flinke weg te gaan. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Zo publiceerde de VNG een paar weken geleden wegwijzers die je op weg helpen. Zo hoeft niet iedereen het wiel zelf uit te vinden. In dit magazine lees je ook meer over wat de VNG de komende tijd aan ondersteuning biedt.

Met dit magazine willen wij van Hiemstra & De Vries laten zien dat de Omgevingswet kan dienen als vliegwiel voor een nieuwe manier van werken. In het magazine nemen we je graag mee in dit verhaal. Want hoe doe je dit? Hoe zorg je voor een succesvolle in- en uitvoering? Wij delen graag onze kennis en geven je een aantal handvatten mee.

Op deze manier zorgen we er samen voor dat we niet alleen op tijd klaar zijn voor de Omgevingswet, maar ook dat het werken met de Omgevingswet dient als voorbeeld voor de rest van de ambtelijke organisatie.

Wij hopen je met dit magazine te inspireren en wensen je veel leesplezier! Wil je een fysiek exemplaar ontvangen van dit magazine? Stuur dan een mail naar info@hiemstraendevries.nl.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2023 Copyright - Hiemstra & De Vries