Dag van de Omgevingswet: overdracht naar lijnorganisatie

Al sinds 2012 organiseert de VVM (netwerk van milieuprofessionals) met enkele samenwerkingspartners de Dag van de Omgevingswet, een congres waarin alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet aan bod komen. Het is in de loop van de jaren uitgegroeid tot het event voor iedereen die aan de slag is met de Omgevingswet.

Op 14 oktober 2021 geven we vanuit Hiemstra & de Vries acte de présence in een deelsessie die draait om een van de grote vraagstukken waar veel overheden nu, 10 maanden voor invoering van de Omgevingswet voor staan: hoe krijgen we de gehele organisatie mee zodat ze klaar zijn om vanaf maandag 4 juli 2022 te werken met de Omgevingswet?

De afgelopen jaren heb je als programmateam keihard gewerkt aan de voorbereiding op de Omgevingswet. Allerlei producten in de steigers gezet, zoals een omgevingsplan. En heb je een eerste omgevingsvisie opgeleverd. Nu komt het moment dat je het gaat overdragen aan de staande organisatie. Die moet uiteindelijk met de omgevingsvisie gaan werken, de visie vertalen in programma’s en het omgevingsplan actualiseren. Kortom, dit is het moment waarop jij en het programmateam een belangrijke stap te zetten hebben: dat wat je met je programmateam hebt opgebouwd in de lijnorganisatie onderbrengen. Dat levert de nodige hobbels en hoofdbrekens op. Jeroen Niemans helpt diverse gemeenten bij deze overdracht. Hij gaat tijdens een deelsessie op de Dag van de Omgevingswet in gesprek met twee programmamanagers Omgevingswet: Martine Smit  (gemeente Nieuwegein) en Peter Commissaris (gemeente Alphen aan den Rijn). Aan de hand van een aantal dilemma’s waar ze tegenaan lopen in hun eigen praktijk gaan we in deze sessie op zoek naar succesfactoren voor een overdracht naar de organisatie. Zodat ze met een gerust hart de invoering van de Omgevingswet tegemoet kunnen zien en het als programmamanager kunnen loslaten.

Lees hier meer over de Dag van de Omgevingswet en bekijk het complete programma. Aanmelden doe je hier!

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries