Circulair versnellen Provincie Zuid-Holland

De Provincie Zuid-Holland wil net als de rest van Nederland naar een circulaire samenleving, uiterlijk in 2050. De ‘moeder van alle transities’ noemt Jan van Ginkel (Concerndirecteur, Loco provinciesecretaris Zuid-Holland) deze opgave. Wat zijn de grootste uitdagingen om draagvlak voor circulair binnen je eigen organisatie te krijgen? Over die vraag maakte Bertram van der Wal van Hiemstra & De Vries samen met Peter Melis (dagvoorzitter ‘Samen circulair versnellen’, Provincie Zuid-Holland) een podcast.

In deze podcast benoemt Bertram zeven bouwstenen waaraan je kunt werken. Met Jan van Ginkel en George Derksen (Projectleider circulaire Economie) van de gemeente Capelle aan de IJssel reflecteert Bertram vervolgens op deze bouwstenen tijdens een tafelgesprek. Beiden slaan aan op het organiseren van energie en vullen aan dat het thema ‘snapbaar’ en ‘behapbaar’ moet zijn. Volgens Bertram leidt interesse tot interactie en moeten we bereid zijn om elkaars problemen op te lossen. De tafelgasten herkennen het probleem van capaciteit en delen enkele tips. George geeft een mooi voorbeeld hoe samen met de Rabobank een challenge is aangegaan. Zo vindt hij buiten de deur de interne verbinding, zoals Jan het samenvat.

Luister de podcast hier. Wil je het hele magazine lezen over Samen circulair versnellen, van de Provincie Zuid-Holland? Kijk dan hier.

Actuele berichten Kennis & Inzicht

Bekijke alle berichten
arrow_forward
arrow_back

2024 Copyright - Hiemstra & De Vries