Als leider meebewegen

De samenleving en de economie zijn in transitie. Digitalisering en duurzaamheid hebben ingrijpende gevolgen voor mensen, organisaties en gemeenschappen. Plotselinge gebeurtenissen laten zien dat onze realiteit van de ene op de andere dag fundamenteel kan veranderen. Systemen die ooit houvast boden voor ons denken en doen, helpen ons niet meer en we zoeken een nieuwe balans tussen waarde (effectiviteit, efficiency, financieel rendement) en waarden (vertrouwen, verbinding, zingeving, menselijke maat).

Sterk en empathisch leiderschap

Er is in organisaties meer dan ooit behoefte aan helder, sterk en empathisch leiderschap. Leiders die anticiperen op de ontwikkelingen om hen heen, die daar richting aan geven en besluiten durven nemen in onzekere tijden. Leiders die in staat zijn om een vertrouwensrelatie met mensen en samenwerkingspartners op te bouwen, waardoor opgaven en maatschappelijke prestaties worden gerealiseerd.

In verbinding met opgaven, teamleden en samenleving

Sterke leiders hebben de richting en de kaders van de opgaven waaraan zij werken kraakhelder voor ogen. Zij weten het ambitieniveau van bestuurders en de wensen van de samenleving te verbinden. Bovendien vertalen ze deze ambities en wensen naar concrete opdrachten voor het team en de onderlinge samenwerking. Ook houden zij rekening met nieuwe ontwikkelingen die effect hebben op de organisatie, zoals de digitale transformatie.

Interview leiderschap Tilburg

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Deze experts weten alles over dit onderwerp

Onze mensen

Nienke Jansen

Isabel Lutz

Pol van Tuijl

Ward Deckers

Marja Wiegers

Marjoke Hoeve

Iri Angeli

Ralph Hanekamp

Janneke Oudenhoven

Nienke Jansen

Isabel Lutz

Pol van Tuijl

Ward Deckers

Marja Wiegers

Marjoke Hoeve

Iri Angeli

Ralph Hanekamp

Janneke Oudenhoven